Intercomsystemen

HB hekwerk is leverancier van Videx en Aiphone, twee leverancier die met hun specifieke produkten elkaar naadloos aanvullen. Hierdoor kan HB hekwerk u altijd het juiste systeem leveren die volledig aan uw eisen voldoen. Onze vertegenwoordiger kan u hierover uitgebreid adviseren.

Intercomsystemen zijn een communicatiemiddel tussen u en de bezoeker. Als de bezoeker voor uw poort, slagboom of voordeur staat en zich heeft gemeld middels een intercomsysteem kunt u beslissen of deze bezoeker welkom is. De meest eenvoudige intercom bestaat uit een beldrukker en luidspreker module aan de poort of voordeur en een wand telefoonhoorn in de woning of kantoor. De telefoonhoorn is voorzien van een drukknop waar de poort, slagboom of voordeur electronisch kan worden geopend nadat de bezoeker zich heeft aangemeld.

Er zijn diverse soorten intercomsystemen, er zijn systemen waar de buitenpost is voorzien van een geintregreerde cijfercodepaneel of camerasysteem met zwart-wit beeld of kleuren monitor. Binnenposten waar een monitor en opname mogelijkheid in is geintregeerd middels een SD kaart.

Tevens zijn er intercomsystemen voorzien van een GSM module hierdoor is het mogelijk om toegangspoorten waar geen toezicht is, toch bezoekers te kunnen laten aanmelden middels een intercomsysteem. De buitenpost zal dan uitbellen  via de geintregeerde GSM simkaart naar een vooraf ingesteld telefoonnummer. De klant kan dan de telefoon aannemen en een gesprek voeren met de bezoeker aan de poort en eenvoudig middels een code de poort op afstand openen. Indien de klant de telefoon niet aanneemt kan de GSM module overgaan tot het bellen van een 2e nummer, 3e nummer enz.