Aandrijvingen

Voor dubbele draaipoorten kunt u kiezen uit opbouw motoren en onderbouw motoren.

De opbouw motoren worden veelal toegepast in situaties waar onderbouw motoren niet kunnen bijvoorbeeld bij poorten die achteraf moeten worden voorzien van een electrische andrijving. Bij nieuwe poorten adviseert HB hekwerk altijd gebruik te maken van de onderbouw versie, deze is duurzamer en is optisch fraaier.

De meest gebruikte onderbouwmotor is de ROLLER van Genius, deze motor past in de meeste toepassingen.  Voor zeer zware poortvleugels adviseren wij de FAAC hydraulische aandrijving. De keuze van motorisering hangt af van de mate van gebruik, en het gewicht van de poortvleugels. Uiteraard gven wij u het juiste advies vboor de juiste toepassing.

Voor schuifpoorten kunt u kiezen uit diverse motoren voor residentieel of bedrijfsmatig gebruik.

Bij de aanschaf van een HB hekwerk © APL Schuifpoort koop u een schuifpoort waar het belangrijkste component de motor veilig is weggebouwd in het portaal van de schuifpoort. Hierdoor is de motor uitstekend beschermd tegen weersinvloeden en vandalisme. De multifuctionele © APL schuifpoort kan worden voorzien van diverse type's motoren. De keuze van de motor bepaald de prijs en gebruiksintensiviteit. Standaard bij normaal gebruik wordt de schuifpoort voorzien van een FALCON 20 van Genius. Bij grote doorgangen vanaf 10 meter, of wanneer de poort een hoge gebruiksfrequentie heeft  wordt de FAAC 844 ER toegepast. Dit is een oliegekoelde motor die geschikt is voor poortvleugels tot 1800 KG. (dit komt zelden voor)  Uiteraard zijn er voor de kleinere schuifpoorten en sierschuifpoorten ook kleinere en goedkopere motoren beschikbaar. Bijvoorbeeld de 24 volt C720 geschikt tot poortvleugels tot 400 KG.

Voor de juiste keuze kunt u zich laten adviseren door onze afdeling verkoop of onze afdeling automatisering.