Active Power Security 3000 Systeem

 

  • Nieuwste generatie Ecotax schrikdraad detectie systeem
  • Netwerkstructuur via  CAN bus principe
  • Automatische puls synchronisatie toegepaste energizers door master/slave principe
  • Input/output kaarten van meerdere kasten kunnen centraal worden aangeboden
  • Software matige koppeling op alle gangbare gebouwenbeheer systemen
  • Bij brand gecontroleerde uitschakelmogelijkheid hoogspanning door brandmeldinstallatie
  • Hoogspanning van iedere aanwezige detectiezone kan apart worden in en uitgeschakeld
  • Maximaal opgenomen vermogen slechts 25 watt dus zeer energiezuinig
  • Standaard weersbestendigde polyester  IP 54 spatwaterdichte buitenbehuizing

APS3000
De APS 3000 is de 3e generatie alarmunit deze kent een aantal extra mogelijkheden boven de al zeer uitgebreide APS2000 unit. De unit is speciaal ontworpen om te voldoen aan de toekomstige eisen en wensen. Het APS® 3000 systeem kent drie detectie principes in de detectieketen, dit maakt het systeem tot een uitzonderlijk betrouwbaar systeem dat voldoet aan de hoogste eisen. Wanneer twee van de drie detectie principes een alarmmelding genereren, wordt een verificatiealarm afgegeven. Dit houdt in dat de alarm met verhoogde prioriteit opgevolgd wordt door de politie. Het systeem is microprocessor gestuurd heeft een aantal unieke eigenschappen. De units hebben standaard twee zones maar kunnen middels databus gekoppeld worden tot maximaal 99 units. Op de databus kunnen in/uitput modules gekoppeld worden en LCD informatiepanelen. De hoogspanning kan onafhankelijk van elkaar per zone in- of uitgeschakeld worden, terwijl de detectie middels het laagspanningspuls signaal  24 uur per dag gegarandeerd blijft. Dit geeft de mogelijkheid om bepaalde delen van het terrein actief te wapenen terwijl het aanraken van de detectieketen op andere gedeelten geen hinderlijke stroomstoot geeft. In de detectie keten zijn naast de actieve draden ook aarde draden opgenomen deze draden zorgen ervoor dat het schokeffect optimaal is. Deze aarde draden worden eveneens gedetecteerd en geven alarm bij kortsluiting of het doorknippen van de draad.

Sabotage detectie en noodstroom
Het systeem heeft uitgebreide sabotagedetectie, zo wordt het openen van besturingsunits, of LCD informatiepanelen gedetecteerd. De databus wordt bewaakt en de unit blijft 48 uur functioneren bij stroom uitval waarbij de hoogspanning zelfs minimaal 4 uur actief blijft.

Laag energie verbruik
Het energieverbruik van de unit is uitzonderlijk laag, het verbruik bij ingeschakelde hoogspanning is ca. 25 watt, wat inhoudt dat de unit minder verbruikt dan een standaard gloeilamp. de energiekosten om uw  terrein te bewaken zijn derhalve verwaarloosbaar.

LCD informatiepaneel
De APS® 3000 wordt geleverd met een LCD informatiepaneel, dit paneel kan op iedere gewenste plaats in het pand gemonteerd worden en verschaft de gebruiker informatie over de laatste 500 meldingen. Met behulp van het informatiepaneel kan de gebruiker zones in- en uitschakelen. Indien gewenst kunnen er meerdere informatiepanelen op verschillende plaatsen in het pand gemonteerd worden.
 
I/O –relaiskaart
De APS® 3000 unit wordt geleverd met een I/O relaiskaart welke ingebouwd is in de besturingskast maar desgewenst uit te nemen is en op een andere plaats in het gebouw te plaatsen is waarbij de gegevens overdracht via de Databus geschied. De relaiskaart biedt potentieelvrije wisselcontacten waardoor het met ieder ander alarmsysteem te integreren is.

Weersbestendige behuizing
De unit wordt geleverd in een weersbestendige behuizing wat het mogelijk maakt de unit eventueel buiten te plaatsen.

Eenvoudig uitbreidbaar
Door de unieke modulaire opbouw van het systeem is het eenvoudig om nadien uitbreidingen toe te passen.

CE goedkeuring
De APS® 3000 unit voldoet aan de strenge CE regelgeving welke genoemd zijn in de IEC-60-335-2-76.